Mijn achtergrond

In Amersfoort begonnen met de lessen van Qui van Woerdekom. Vanaf 1974 Koninklijk Conservatorium Den Haag. Docenten: Davina van Wely, Vera Beths, Jacques Holtman en Lucy van Dael. Afgestudeerd als docerend en uitvoerend musicus met een aantekening voor het eigentijdse repertoire en kamermuziek. 

Jarenlang  gewerkt als remplaçant bij o.a. het Residentie Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Vast lid van Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Combattimento Consort Amsterdam en het Maarten Altena Ensemble, waarmee ik vele tournees en verscheidene c.d.'s maakte.

Sinds mijn vestiging in Groningen in 2001 vast lid van Filharmonie Noord, op projectbasis bij de Nederlandse Bach Academie en remplaçant bij het Metropole Orkest Hilversum. Van 2001 tot 2019 violist bij tango-ensemble Corrientes.

Als viooldocent van 1982 tot 1996 verbonden aan de (toenmalige) muziekschool Utrecht. In Groningen heb ik een bloeiende privé-lespraktijk voor viool/altviool en ensemblespel opgebouwd. In 2006 aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen gewerkt als vervanger van hoofdvakdocente Ilona Sie Dhian Ho. Vanaf 2008 als viooldocent verbonden aan Muziekschool Hunsingo. 

Na een blessure heb ik mij verdiept in verschillende lichaamsgerichte methoden, te weten Feldenkreis, Chi Kung, Alexander techniek en Yoga, waarbij houding, adem en beweging centraal staan. Sindsdien is dit steeds meer geïntegreerd in mijn vioolspel en lesgeven. 

Lesgeven en spelen zijn voor mij onafscheidelijk met elkaar verbonden. Ik speel beter en geniet meer van het spelen als ik mijn lichaam organisch gebruik; uiteindelijk is je lichaam je eerste instrument. Daarom pas ik altijd goede lichaamsgerichte oefeningen toe, ook bij mijn leerlingen.